Levnadskostnader  »

 

I ett land där lönerna för stora delar av befolkningen ligger i intervallet 600-1000 €/månad och där många pensionärer får klara sig på bara hälften därav är givetvis livsmedelspriserna låga. Enligt aktuell statistik lär livsmedelskostnaden ligga ca 30% under den motsvarande svenska.

 

Med våra egna erfarenheter vill vi påstå att skillnaden är ändå större - snarare 40-50 %.

 

Kött, fläsk, ägg, frukt och grönsaker är riktigt billigt.

Färsk fisk är inte så billigt, men den vanligaste torkade och saltade Backalau:en som importeras frå Norge är däremot riktigt billig.

 

Vin och Sprit kostar en tredjedel mot i Sverige - öl däremot kostar nästan som i Sverige.

 

 

Energin är dyr -  bensinen, olja och El kostar lika mycket.

 

Vatten är också ganska dyrt och stafflat i pris. Ju mer man förbrukar desto högre literpris. Skall man fylla en pool väljer många att göra detta succesivt under en tremånadersperiod, för att därigenom hålla en lägre förbrukning per månad.

 

 

Att köra bil är dyrt, dels beroende på dyr bensin och diesel, dels beroende på nyligen införda motorvägsavgifter. Priserna på bilar är kraftigt högre än i Sverige beroende på höga skatter likt i Norge och Danmark.

 

 

 

Albufeira »

 

Albufeira har ca 15000 invånare vintertid och det mångdubbla sommartid. Strandliv, shopping och boende allt centralt beläget med korta avstånd.

 

Mer info om Albufeira får Du här :

http://www.strawberry-world.com/se/portugal/algarve/albufeira.html

 

 

Carvoeiro »

 

Carvoeiro är en gammal pittoresk fiskeby som på senare år fått många besökare och med dem ett antal restauranger och uteserveringar, som är trevliga att besöka och strosa emellan.

 

I Carvoeiro samarbetar jag med :

VERNON Imobiliaria

www.vernonalgarve.com

 

 

Alvor/Portimao »

 

Den romantiska fiskebyn på Algarvekusten ? Ja det är i alla fall så många upplever den lilla staden med de trånga gränderna. Och just därför väljer många Alvors kyrka för brölloppet.

 

I alvor samarbetar jag med :

ARABISCOS Imobiliaria

www.arabiscos.com

 

 

 

Lagos »

 

Lagos är en stad i liv och rörelse med en Aveny längs den långa strandpromenaden. Den historiska staden har massor av restauranger och små butiker. I lagos kan man bo centralt och ändå ha promenadavstånd till stranden

 

i Lagos samarbetar jag med :

B&P Property

www.bpaproperty.com

 

 

 

 

Mäklarkontakt Algarve © 2011 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

HUR LÅNGT TILL AFFÄRN ?

Dom flesta mäklarna här nere vågar inte visa var bostäderna ligger geografiskt - inte förrän kunden finns på plats för visning. Eftersom de nästan aldrig har ensamrätt löper de  risken att kunden letar upp huset eller lägenheten och gör affär direkt med ägaren.

Min uppgift är att leta upp bostäder med rätt läge eller ta reda på var ett visst intressant objekt ligger. Jag kan också ta reda på hur långt det är till affärn.

Mäklarkontakt  Algarve